Termeni si conditii de utilizare

I. Despre noi

Site-ul www.tparts.ro se afla in proprietatea si administrarea SC SILMECOM SRL, cu sediul social in Baia Mare, Strada Motorului 1/14, numar de ordine in Registrul Comertului J24/556/1996, Cod Unic de Inregistrare RO9139194, capital social 200 RON.

Contact:

Adresa de corespondenta pentru servicii postale: Strada Motorului 1/14, 430013 Baia Mare, Romania

Adresa magazin/showroom: Strada Motorului 1/14, Baia Mare, Romania

Program de lucru: L-V: 09:00-17:00

Departamentul vanzari: 

+40 754 079 510

vanzari@tparts.ro

II. Despre www.tparts.ro

www.tparts.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor facute online sau telefonic.

Folosirea acestui site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. SC SILMECOM SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina.

III. Proprietatea intelectuala

Continutul si designul www.tparts.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis prin e-mail sau furnizat dumneavoastra prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin SC SILMECOM SRL  si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.tparts.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea SC SILMECOM SRL.

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.tparts.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea SC SILMECOM SRL.

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.tparts.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.tparts.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea SC SILMECOM SRL.

IV. Inregistrarea ca utilizator

www.tparts.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de magazinul online, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.tparts.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.tparts.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.tparts.ro.

Daca folositi informatii din acest site, sunteti responsabil cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dumneavoastra de utilizator si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dumneavoastra de utilizator, creat pe site.

www.tparts.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.tparts.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.tparts.ro numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.

www.tparts.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.tparts.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.tparts.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.tparts.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dumneavoastra. Va rugam sa navigati la punctul "XVII. Politica de Confidentialitate" pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.tparts.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dumneavoastra.

www.tparts.ro nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

VI. Procedura de cumparare

www.tparts.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.tparts.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.tparts.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.tparts.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

 • identificarea si alegerea produselor;
 • inregistrarea dvs. ca utilizator al www.tparts.ro;
 • efectuarea platii produselor.

Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VIII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.

Livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.tparts.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Livrarea comenzilor

Produsele comandate se livreaza in toata tara, utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dumneavoastra la efectuarea comenzii. Expedierea comenzilor pentru produsele aflate in stoc se efectueaza in maxim 48 de ore.

VIII. Cum cumpar

VIII.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.tparts.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

VIII.1.1 Pret derizoriu sau caracteristici eronate

Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu propunerile Vanzatorului, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

VIII.2. Metode de plata

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata, numerar/cash la livrare sau plata online cu cardul.

Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordinul de plata, in urma plasarii comenzii veti primi prin e-mail informatiile necesare efectuarii platii. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei confirmari de comanda, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

Daca ati ales sa platiti online, utilizand un card bancar, imediat dupa plasarea comenzii veti fi transferat pe pagina procesatorului pentru a finaliza procesul de comanda. In urma aprobarii tranzactiei, veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs.

VIII.3. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.tparts.ro?

Puteti cumpara produse prin www.tparts.ro urmand 3 pasi:

 1. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe butonul de adaugare in cos;
 2. Odata ce ati ajuns in cosul de cumparaturi, introduceti/confirmati datele dvs. personale;
 3. Apasati butonul de trimitere comanda.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, www.tparts.ro nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin selectarea optiunii respective. Daca adresa de livrare sau de facturare nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea - Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa vanzari@tparts.ro, in maximum 24 de ore.

IX. Garantie si service postvanzare

Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de vanzari. 

Cu exceptia produselor pentru care exista o mentiune specifica, toate produsele comercializate beneficiaza de o garantie de conformitate de 2 ani, conform Legii nr. 449/2003, cat si de o garantie comerciala de 90 de zile de la livrare. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de garantie de conformitate se reduce la aceasta durata. Garantia se anuleaza in urmatoarele conditii:

 • produsul nu a fost montat intr-un service autorizat RAR;
 • produsul a fost montat incorect;
 • produsul prezinta urme de lovituri, deformari, rupturi etc.;
 • deteriorari/distrugeri etc. ale produsului datorate transportului, manipularii, depozitarii, pastrarii, utilizarii sau exploatarii necorespunzatoare, apropierea de surse de caldura, contactul cu produse chimice agresive etc.;
 • vehiculul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice etc.);
 • instalari neautorizate de echipamente/accesorii, altele decat cele din echiparea din fabrica a autovehiculului.

Cumparatorul poate returna produsele care fac obiectul unei reclamatii in garantie doar insotite de urmatoarele documente:

 • factura de achizitie;
 • fisa de retur;
 • copie dupa cartea de identitate a autovehiculului;
 • copie dupa devizul de lucrari si factura/bonul fiscal pentru activitatile de service efectuate;
 • nota de constatare emisa de service-ul autorizat RAR.

X. Returnarea produselor

Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului se poate face in termen de 14 zile de la primirea produsului si este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile O.U.G. 34/2014.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Incheierea contractului de vanzare-cumparare are loc in momentul emiterii facturii fiscale (acest document tine loc de contract conform legislatiei romanesti) si nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin e-mail (sau alte mijloace de comunicare) a confirmarii automate de primire a comenzii.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi, etc). Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 14 zile de la data denuntarii si numai prin transfer bancar.

Adresa pentru trimiterea coletului este: Strada Motorului 1/14, 430013 Baia Mare, Romania.

XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut,  trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.tparts.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.tparts.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.tparts.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza niciuna dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.tparts.ro.

www.tparts.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe site. www.tparts.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe site. www.tparts.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta majora

www.tparts.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.tparts.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.tparts.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.tparts.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.tparts.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea

www.tparts.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.tparts.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

www.tparts.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: vanzari@tparts.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XV. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.tparts.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii si Conditiile www.tparts.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul SC SILMECOM SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Baia Mare.

XVI. Prezentarea ofertei

SC SILMECOM SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.tparts.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.tparts.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.tparts.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

XVII. Politica de Confidentialitate

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.tparts.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului, informarea utilizatorilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, pentru reclama, marketing si publicitate.